Perfekt samarbete resulterade i mycket god kundtillfredsställelse

Netgroup fick förtroendet att utveckla komplett nya instrumentbrädor till två av de största lastbilsmodellerna för Volvo, FH och FM.  ’Netgroup fick uppdraget för att vi har fantastiska möjligheter, inte bara som skarpa specilister inom teknikområdet, utan också för vårt smidiga sätt att samarbeta både mellan våra nischade kompetensbolag samt med kunden. Vi kombinerar de nödvändiga kompetenserna från flera bolag inom Netgroup för att säkerställa en effektiv leverans genom optimal användning av våra resurser.’ Says Anders Grahm projekt ledare på Forma inom Netgroup. 

Utmaning: Konstruera och utveckla nya instrumentbrädor för Volvo Lastvagnars modeller FH och FM. Uppdraget bestod av både Konstruktion, Geometrisäkring, Beräkning, Simulering, Mätning och Trimning.  

Mål: Facelift och nytt HMI på instrumentbrädan. Ny geometri, nya displayer, knappar och en visuell uppdatering för ett modernare utseende. 

Lösning: Smidigt och effektivt samarbete mellan specialistbolagen Forma, PE Geomerty, FS Design and GOT Design, alla qualified members i Netgroup. 

Resultat: Volvo Trucks är mycket nöjda med leveransen, som var helt tillfredsställande inom både produkt leverans, tidplan och budget.  

Nyckeln till framgång: Netgroup visade att genom att engagera de rätta specialisterna från våra nischade kompetens-bolag vid rätt tillfälle i projektet kunde vi leverera enligt både tidplan och budget. Samarbetet mellan Netgroups qualified members och att vi är ett team tillsammans var kärnan i hela projektet. Det skapade stor effektivitet i både framfart och beslut.  Tydliga ansvar och tillit gjorde diskussioner smidiga. Den stora specialist-kompetens som finns i Netgroup var givetvis helt avgörande för det imponerande resultatet, tillsammans är vi mycket skarpa i både kompetens och effektivitet.